Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@09:57:17 GMT

جایگاه مناسب شترمرغ در اقتصاد مقاومتی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۷۳۴۲

جایگاه مناسب شترمرغ در اقتصاد مقاومتی

پرورش شتر مرغ علاوه بر این که جایگاه یکی از منابع پروتئین محسوب می‌شود، جایگاه مناسبی هم در اقتصاد مقاومتی دارد. یکی از منابع جدید پروتئین که طی سال‌های اخیر در جهان به آن توجه شده است، تولید گوشت از طریق پرورش سایر حیوانات غیر مرسوم مانند شتر مرغ می‌باشد. پرورش شتر مرغ در کشور از یک دهه گذشته توسط بخش خصوصی آغاز شده و در اکثر استان‌های کشور باتنوع آب و هوائی مختلف گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تمایل زیاد بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری، تقاضا به منظور توسعه این بخش افزایش یافته و موجب اقتصادی شدن تولید و پرورش جوجه یک روزه شتر مرغ در کشور شده است.

یکی از پرورش دهندگان طیور در شهربابک گفت: بنده ۱۰ سال است که در زمینه پرورش شتر مرغ فعالیت میکنم و در کنار آن پرورش طاووس، قرقاول آمریکایی گوشتی، مرغ شاخ دار، بلدرچین، مرغ و خروس و بوقلمون محلی نیز پرورش می‌دهم.

محمدصادق شیرپور افزود: علاوه بر گوشت شترمرغ محصولات دیگری از جمله سوسیس و کالباس، روغن خوراکی، درمانی، انواع صابون و کرم شتر مرغ تولید می‌شود و چرم آن نیز خارج از شهرستان فرآوری شده و محصولات چرمی مثل کیف، کفش و ... ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون برای دو نفر به طور مستقیم و پنج نفر به طور غیرمستقیم شغل ایجاد شده است، اظهار داشت: علی رغم اینکه هنوز کارم آنطور که باید توسعه پیدا نکرده، اما اگه مسئولان حمایت کنند و مکانی با امتیازات آب و برق در اختیار من بگذارند می‌توانم سالیانه هزار و ۲۰۰ قطعه شترمرغ را پروار کنم که در کنار آن زمینه اشتغالزایی بیشتر هم می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک در گفتگو با خبرنگار تحریریه گفت: شترمرغ پرنده‌ای بسیار مقاوم با قابلیت سازگاری بالا در شرایط محیطی با دمای ۱۵- تا ۵۰ درجه سانتی گراد می‌باشد، اما بهترین منطقه برای پرورش آن در اقلیم خشک و حوالی کویر است.

سید علی وزیری با بیان اینکه شهرستان شهربابک از نظر پرورش شترمرغ رتبه سوم استان کرمان را به خود اختصاص داده است، افزود: این شهرستان دارای ۲۰ واحد فعال پرورش شترمرغ با تعداد هزار قطعه است.

وی تصریح کرد: در واحد‌های پرواربندی از هر شتر مرغ با وزن ۹۰ کیلوگرم بعد از طی دوره رشد ۷ ماهه، به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ کیلو گرم گوشت خالص بدست می‌آید.

وزیری بیان داشت: در هر واحد توام شتر مرغ مولد سالانه با تولید ۸۰-۱۰۰ عدد تخم با قابلیت ۶۰ درصدی تولید جوجه باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری اقتصادی آن واحد تولیدی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه پرورش شترمرغ جایگاه مناسبی در اقتصاد مقاومتی، افزایش تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال دارد، ادامه داد: هر قطعه علاوه بر تولید جوجه و گوشت پتانسیل‌های بالایی برای تولید محصولاتی از قبیل روغن، سفیدآب، صابون، انواع محصولات چرمی، پر، تامین گوشت کارخانجات تولید سوسیس، کالباس، برگر، کوکتل، ژامبون را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک افزود: علاوه بر مزایای یاد شده، عدم نیاز به تاسیسات خاص در جایگاه نگهداری، مقاومت به بیماری‌ها و شرایط محیطی، کمک به حفظ مراتع، ضریب تبدیل مناسب نسبت به دام سنگین، سبب توجه جوانان وکارآفرینان به این صنعت پر رونق گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: ازمهمترین دغدغه‌های فعالان در این زمینه مشکل بودن صدور مجوز بهره برداری برای واحد‌های فعال و متعاقب آن عدم دریافت نهاده‌های دولتی و اعطای تسهیلات با سود پایین میباشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شهربابک پرورش شتر مرغ اقتصاد مقاومتی پرورش طاووس پرورش شتر شتر مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی گفت: برای پروژه آب‌رسانی به روستاهای کم‌برخوردار استان هزار میلیارد تومان جهت حفاری، لوله‌گذاری و همچنین لوله‌کشی هزینه خواهد شد که ۵۰۰ میلیاردتومان آن در شهرستان بوکان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، تقی نجمی، امروز _شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته بسیج سازندگی اظهار کرد: مأموریت بسیج سازندگی در سپاه یکی از مأموریت‌های مهم این مجموعه و همواره مورد تأکید فرماندهان است و آذربایجان‌غربی در بحث محرومیت‌زدایی و بسیج سازندگی از استان‌های پیشرو در سطح کشور است.

وی افزود: پروژه‌های بسیج سازندگی جز پروژه‌های کوتاه مدت است و در کمترین زمان به نتیجه می‌رسید و مردم شیرینی این خدمت را احساس می‌کنند.

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی گفت: امروزه در تمام عرصه‌ها گروه‌های جهادی فعال هستند و ۶ هزار و ۱۰۰ گروه جهادی در مناطق مختلف استان فعالیت می‌کنند.

نجمی با اشاره به اقدامات سپاه در هفته بسیج سازندگی تصریح کرد: غبارروبی مزار شهدا، دیدار با ائمه جمعه استان، افزایش حضور گروه‌های جهادی در مناطق محروم، دیدار با خانواده شهدا توسط جهادگران بسیجی، برگزاری رزمایش جهادگران فاطمی در سراسر استان و افتتاح ۷۰ طرح با اعتباراتی بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله این موارد است.

وی عنوان کرد: برپایی غرفه‌های اقتصاد مقاومتی در سراسر استان، مرمت و بازسازی ۶۵ واحد منازل مناطق محروم، اعزام اکیپ‌های متخصص پزشکی و دامپزشکی به مناطق محروم، دیدار جهادگران با استاندار آذربایجان‌غربی، توزیع ایزوگام رایگان برای خانواده‌های بی بضاعت، افتتاح راه‌های روستایی به طول ۹ کیلومتر در شهرستان شوط و شش کیلومتر در شهرستان ارومیه از جمله دیگر اقدامات است.

نجمی با اشاره به پروژه بزرگ آب‌رسانی به بیش از ۶۰۰ روستای استان آذربایجان‌غربی که توسط قرارگاه امام حسن (ع)، قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) و بسیج سازندگی سپاه شهدا آذربایجان‌غربی در دست اقدام است، ادامه داد: برای این پروژه هزار میلیارد تومان جهت حفاری، لوله‌گذاری و همچنین لوله‌کشی به روستاهای کم‌برخوردار هزینه خواهد شد که ۵۰۰ میلیاردتومان آن در شهرستان بوکان خواهد بود.

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی در خصوص اقدامات سال گذشته نیز خاطرنشان کرد: توزیع ۶۴۰ بسته توزیع کیف و کفش، برپایی ایستگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی به تعداد ۲۳ ایستگاه جهت کمک به مردم مظلوم غزه، برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در تمامی شهرستان‌های استان به جز چهاربرج و باروق جهت فروش تولیدات فعالان این حوزه، احداث ۲۲۰ کیلومتر افتتاح پروژه آسفالت بین مزارع در قالب ۱۰ پروژه در سطح استان و ایجاد هزار و ۶۰۶ فرصت شغلی از جمله این موارد است.

نجمی مهمترین فرصت‌های شغلی را تسهیلات در حوزه دامداری، قالیبافی، کشاورزی، چرم‌دوزی عنوان کرد و ادامه داد: تسهیلات ارائه شده در حوزه اقتصاد مقاومتی در سال گذشته ۲۲۰ میلیارد تومان بود که این رقم ۶۰ درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرده بود که ۴۰ درصد به علت مشکلات مربوط به دریافت‌کنندگان تسهیلات پرداخت نشد.

وی با اشاره به تخصیص ۵۰ هزار بسته معیشتی طی سال گذشته گفت: هر بسته یک یا یک‌ونیم میلیون تومان ارزش داشت که به نیازمندان اهدا شد.

کد خبر 750735

دیگر خبرها

  • آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان