Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرورش شترمرغ امروزه در دنیا به علت تغییر اقلیم فراوان شده است و استان همدان به عنوان یکی از استان های پیشرو در این زمینه به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی فراوان و اشتغال جوانان و در انتها ارزآوری این پرنده طلایی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهمدان، با اینکه شترمرغ بزرگترین پرنده بومی آفریقاست اما امروزه در سراسر دنیا پرورش داده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرنده غول پیکر که پرواز نمی کند، ارزش تبلیغاتی و اقتصادی زیادی دارد.

در مزرعه شترمرغ، تخم شتر مرغ، گوشت، پوست و پرهای این پرنده مورد استفاده قرار می گیرد.

شتر مرغ بالغ نر حدود دو متر و نیم قد دارد و می تواند وزن بالای 100 کیلو گرم را داشته باشد، شترمرغ ماده نیز کوچکتر است.

شتر مرغ بزرگترین تخم را در حال حاضر در دنیا دارد و پوسته سفت و محکمی نیز دارد که معمولا از آن بعنوان دکور استفاده می کنند.

غذای اصلی شترمرغ سبزیجات و گندم است

علیرضا قره گوزلو، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهمدان گفت: در سال 98 بیش از نیمی از مرگ و میرهای کشور مربوط به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان بوده است.

وی افزود: وظیفه جهاد کشاورزی تنها تامین غذای مردم نیست بلکه باید به دنبال بهترین مواد غذایی باشند تا در سلامت مردم نقش بسزایی داشته باشند.

امور طیور و دام جهاد کشاورزی گفت: زمانی که بعنوان بیس متابولیسم نگاه می کنیم، دو وظیفه جهاد کشاورزی به دنبال دارد یکی رصد بیماریها و دیگری کنترل بیماریهاست.

قراگوزلو یکی از راههای افزایش سلامت غذا را مصرف گوشت شترمرغ دانست و گفت: گوشت شترمرغ کلسترل را کاهش می دهد و به طبع بیماریها را کنترل می کند، همین طور در کنترل سرطان اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: گوشت شترمرغ سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و تا حدی می توان برای کسانی که گوشت ماهی با ذائقه شان سازگار نیست استفاده کرد چرا که منبع خوبی از امگا سه است.

قراگوزلو یکی از مهمترین مسایل در پرورش گوشت شترمرغ تغییر اقلیم دانست و گفت: چه بخواهیم یا نخواهیم جهان دچار کم آبی شده است و مدام مرتع ها کم می شوند.

وی افزود: گوشت قرمز مقدار ثابتی ندارد و مدام دچار نوسان می شود که باید در راستای تامین گوشت قرمز به سمت دام هایی بریوم که به صرفه تر هستند و شترمرغ در این راستا قرار دارد چرا که مقدار آبی که برای یک کیلو گوشت شترمرغ استفاده می شود حدود 5 برابر از مقداری است که برای گوسفند و گاو مصرف می شود.

وی گفت: جهاد کشاورزی همدان تسهیلات صدور پروانه را برای علاقمندان فراهم نموده است و تا بحال خوشبختانه مشکل نهاده های دامی نداشته ایم.

مدیر امور طیور و دام گفت: تسهیلات خوبی برای علاقمندا وجود دارد که افراد می توانند با مراجعه به جهاد کشاورزی از شرایط آن با خبر شوند.

وی یکی از مشکلات را عدم بازار یابی دانست و گفت: فرهنگ استفاده از گوشت شترمرغ باید در بین مردم باشد تا شاهد فروش و بازاریابی این گوشت خوب باشیم.

قراگوزلو تاکید کرد: البته در حال حاضر قبل از کشتار گوشت فروش می رود اما به دنبال زنجیره تولید هستیم تا از پوکه، تخم، پر و پوست آن بتوان استفاده کرد.

وی افزود: در حال حاضر 24 واحد تولیدی در سطح استان همدان داریم که 18 واحد آن فعال است و بیشتر واحدها در شهرستان های رزن، فامنین، ملایر و همدان وجود دارند.

قراگوزلو گفت: در شهرستان نهاوند به دنبال دو افتتاح واحد پرورش شترمرغ هستیم و در یکسال حدود 2800 تخم مولد در استان داریم که بیشتر به دنبال پرواری هستیم چرا که تخم های مولد از ازهمیت بالایی برخوردارند و سعی داریم در سطح استان از آنها استفاده کنیم.

پرورش شترمرغ امروزه در دنیا به علت تغییر اقلیم فراوان شده است و استان همدان به عنوان یکی از استان های پیشرو در این زمینه به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی فراوان و اشتغال جوانان و در انتها ارزآوری این پرنده طلایی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی تغییر اقلیم گوشت شترمرغ استان همدان پرورش شتر شتر مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۷۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع

266 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903091

دیگر خبرها

  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • قوه قضاییه به دنبال اصلاح رویه‌ها در برخورد با فعالان اقتصادی
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان