Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، سرپرست معاونت دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی همدان نیزدر پاسخ به‌گله‌های فعالان این بازارازآمادگی جهادکشاورزی برای تشکیل تعاونی پرورش دهندگان شترمرغ سخن به میان می‌آورد اما علت عدم تشکیل آن را بی‌همتی فعالان عنوان می‌کند! همدان نخستین استانی بود که بیش از دو دهه پیش پرورش شترمرغ‌های آفریقایی را در کشور کلید زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان این حوزه، پرورش شترمرغ را صنعتی سودآور می‌دانند چون هیچ چیز دور ریختنی ندارد و از گوشت و پوست و پر آن می‌توان سود برد. اما اعتقاد دارند شرایط برای بهره‌برداری از این پرنده در همدان وجود ندارد. این پرنده همه چیز خوار است و می‌تواند نقش رفتگری را در طبیعت بازی کند.

غلامعلی ابراهیمی، نخستین پرورش‌دهنده شترمرغ در ایران است. او می‌گوید:«سال 77 به پیشنهاد پسرم که در آفریقا کار می‌کند؛ تصمیم به پرورش شترمرغ گرفته و هفت قطعه جوجه این پرنده را وارد کشور کردم.» آن روز که او پای شترمرغ آفریقایی را به مناطق غربی ایران باز کرد این پرنده آنقدر ناشناخته بود که پروازهای ایرانی براحتی حاضر به سوار کردن شترمرغ‌ها نشوند. ابراهیمی می‌گوید:«نام شترمرغ در میان فهرست حیوانات مجاز برای ورود به کشور نبود و با اصرار و پرداخت 450 هزار تومان عوارض گمرکی، جوجه‌ها را ترخیص کردیم.» تلاش او البته بی‌نتیجه ماند.

او می‌گوید:«به‌دلیل مشکلات متعدد چون نبود حمایت‌های دولتی، نبود صنایع تبدیلی و جا نیفتادن این صنعت و نبود افراد معتمد برای اداره واحد‌ها دچارمشکل شدم و واحدم تعطیل شد.» اگرچه نخستین واحد پرورش شترمرغ دراستان تعطیل شده، اما به گفته مسئولان، هم‌اکنون 11 واحد فعال در استان وجود دارد.حسین مرادی، یکی دیگر از فعالان این صنعت هم  نبود کشتارگاه را یکی از پاشنه آشیل‌های عدم رونق این بازار در همدان می‌داند و می‌گوید:«اگر کشتارگاه باشد می‌توان گوشت تولیدی را با بسته‌بندی مناسب به استان‌های دیگر و حتی خارج از کشور صادر کرد.»مرادی با گلایه از نبود صنایع تبدیلی متناسب در کنار واحدهای پرورش شترمرغ می‌گوید:« گاهی اوقات افرادی پیدا می‌شوند که پوکه تخم‌ها را برای اصفهان می خرند اما پوست چرمی پرنده که با ارزش است؛ دورریخته شده یا از استان خارج می‌شود.»او نبود تعاونی مستقل برای شترمرغداران را از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان این حوزه می‌داند و می‌گوید:«اگر این تعاونی تشکیل شود هم به تولید نظم می‌دهد وهم به تشکیل صنایع تبدیلی منجر می‌شود.»

سرپرست معاونت دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم می‌گوید: 16 واحد دارای مجوز برای پرورش شترمرغ در همدان وجود دارد که از این تعداد 5 واحد غیرفعالند.»علیرضا قره گوزلو، پرورش شترمرغ را نسبت به سایر طیور، راحت‌تر می‌داند و می‌افزاید: «برای این کار، سرمایه کمتری نسبت به پرورش مرغ نیاز است و این مرغ کمتر دچار بیماری می‌شود.»او این حیوان را برای استفاده ضایعات کشاورزی و پاکسازی محیط زیست هم ارزشمند می داند.قره گوزلو از آمادگی جهاد کشاورزی برای تشکیل تعاونی شترمرغ داران خبر می‌دهد اما با‌وجود گله‌های گفته شده از سوی فعالان، می‌گوید: «جلساتی با تولیدکنندگان گذاشته و از مزایای این کار گفتیم، اما خودشان همتی ندارند.»اوهم اعتقاد دارد:«با راه‌اندازی اتحادیه شترمرغ داران می‌توان قدم‌های مثبتی برای درآمدزایی بیشتر از شترمرغ و همچنین استفاده از اجزای بدن آن برای تبدیل به وسایل تزئینی و بسته‌بندی بهتر، برداشت.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شتر مرغ همدان صنایع تبدیلی پرورش شترمرغ قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت پرورش شترمرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد هولناک کامیون با کودکان در قرقیزستان + فیلم

آفتاب‌‌نیوز :

فیلم وحشتناک لحظه‌ای را نشان می‌دهد که یک کامیون بدون راننده ۲۹ دانش آموز را در جشنواره‌ای در قرقیزستان زیر گرفت. این کامیون توسط یک بستنی‌فروش استفاده می‌شد که ناگهان شروع به حرکت از سراشیبی به سمت جمعیت هزاران نفری کرد که اکثر آن‌ها در جهت مخالف ایستاده بودند.

 در حالی که برخی از کودکان توانستند از مسیر حرکت فرار کنند، بسیاری دیگر چندان خوش شانس نبودند و در حالی که کامیون از میان جمعیت عبور می‌کرد یکی پس از دیگری کودکان را زیر گرفت.

بر اثر این حادثه دلخراش ۱۸ کودک در بیمارستان بستری شدند و ۸ کودک در مراقبت‌های ویژه بستری شدند. کودکان مجروح ۹ تا ۱۶ ساله بودند.

این حادثه تکان دهنده از چندین زوایای به تصویر کشیده شد، از جمله با یک پهپاد که بالای جمعیت در حرکت بود، در حالی که برخی از کودکان پرچم بزرگ قرقیزستان را در دست داشتند. بچه‌های دیگری دیده می‌شوند که روی چمن‌های کنار تپه نشسته اند.

بسیاری برای این رویداد - جشنواره‌ای که به حماسه ماناس، رویدادی که اهمیت فرهنگی قرقیزستان تعلق دارد - لباس‌های سنتی پوشیده بودند.

ناگهان در فیلم، کامیون در نمای بالاتر از تپه ظاهر می‌شود. راننده و نیرو‌های امنیتی وقتی متوجه شدند که وسیله نقلیه از کنترل خارج شده و به میان جمعیت بچه‌ها می‌رود، به سمت کامیون دویدند.

گفته شده که این کامیون کوچک به سرعت ۳۰ مایل در ساعت رسیده است.

در یکی از گزارش‌ها آمده است که راننده فراموش کرده ترمز دستی را بکشد. پلیس تحقیقات اولیه را در مورد این حادثه آغاز کرده است.

منبع: فرارو

دیگر خبرها

  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای کمتر دیده شده ؛ از دست ندهید (+عکس)
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • برخورد هولناک کامیون با کودکان در قرقیزستان + فیلم
  • رقابت بیش از ۹ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش همدان
  • تقدیر از معلمان و مدیران نمونه در همدان + تصویر
  • انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس